ניוזלטר חורף 2024
שנה חדשה מתחילה ועמה ההזדמנות להתכוונן מחדש על המטרות שלנו.
למילה מטרה יש קונוטציה משימתית ולפעמים זה אולי מרגיש מנותק מהדרך הרוחנית שלנו
אז זהו שלא.
מטרות יכולות להיות שונות ומשתנות מאדם אחד לשני: למשל אחת יכולה לרצות לשים לה למטרה לייצר מערכת יחסים טובה יותר עם ההורים שלה ואצל אחר להתמיד בתרגול מדיטציה יומיומי.
כשאנחנו מציבים לעצמנו מטרות, הרבה יותר קל לנו לדייק בפעולות שיועילו להשגת אלו. פעולות הן אלו שיצרו את המציאות שלנו.
הדרך להשגת המטרות יכולה לעיתים להיות רצופת מכשולים ולא תמיד בניסיון אחד נצליח להשיג את מבוקשנו. לפעמים התנאים שאנחנו שמים לא מספיק מדויקים ולפעמים חסר לנו ידע.
כחלק מהדרך של כל אחד מאתנו ושל כולנו ביחד, בחרנו להגיש לכם מגוון נושאים שנוגעים בכוונות, פעולות והמלצות בתקווה שתמצאו אותם מועילים. תוכלו לקרוא על שימוש ביאמות וניאמות להנעת שינויים בחיים, טיפים ומתכון לשנה בריאה, פעולות מיטיבות והמלצות שונות ומגוונות.
אנו מקוות שתמצאו את התכנים מועילים עבורכם במיוחד בתקופה הזאת שמאופיינת בהרבה שינויים וחוסר וודאות. כמו כן, אנו מזמינות אתכן להיכנס לאתר שלנו ולהתרשם ממגוון סוגי מידע שיכולים לתמוך בכם בתקופה הזאת ובכלל.
עמותת קדן מאחלת לכל הברואים:
שנה של קיום
שנה חדשה ב׳שער קדן׳ – מרחב לקיום, דעת ונועם
יש לנו הזכות לפתוח שנה נוספת במרכז ׳שער קדן׳ אשר בבת שלמה ולהמשיך להנגיש קיימות, ידע מועיל ונועם לכל אדם. בשנה החולפת זכינו לקיים מגוון ריטריטים, שבתות תרגול, מפגשי פעימות, ימי סנגהה, ימי קארמה יוגה וסדנאות שונות, ויחד איתכם, הקהילה הלומדת והמתרגלת של קדן, הגשמנו חזון ויצרנו בית לפעילויות העמותה.
השנה אנחנו ממשיכות את העשייה ושמחות להזמין אותכם להצטרף לתוכנית החורף שלנו.
מפגשי פעימות לצעירים יתקיימו ב 19.1. וב 16.2.
שבתות תרגול יתקיימו ב 20.1 וב 17.2
טיפים לשנה בריאה מאת גלית לוין
על פי התפיסה של היוגה תרפיה בריאות הינה תוצר של התנאים הפיסיים, האנרגטיים והמנטליים שאנו שמים בחיינו ולכן אם ברצוננו לייצר שנה של בריאות עלינו להבין מהם התנאים לבריאות שהמערכת האנושית דורשת וכיצד ליישם אותם בחיינו. אפשר לדמות זאת לרכב – אם ברצוננו שהרכב יהיה תקין ויפעל בצורה טובה, עלינו לתת לו את התנאים המתאימים לפעולתו – שמן מתאים, דלק מתאים, אוויר בצמיגים וכדומה.
ככל שנקפיד לתת את התנאים המתאימים לרכב כך הוא יהיה “בריא” יותר וישרת אותנו בצורה טובה יותר. ככל שנשים תנאים מתאימים יותר לגוף, לאנרגיה ולהכרה שלנו – כך הם יהיו תקינים יותר וישרתו אותנו בצורה טובה יותר. לתת תנאים של בריאות למערכת זו פעולה כפולה: מצד אחד להתמיד בתנאים המקדמים בריאות ומצד שני לוותר על תנאים הפוגעים בבריאות. להלן כמה טיפים שיאפשרו לכולנו לייצר שנה של בריאות בפשטות ובקלות:
1. העניקו לגוף מדי יום תנועה פשוטה למשך 5 דקות – הניעו כל אחד מהמפרקים לכל הכיוונים האפשריים לו. התחילו מכפות הרגליים והתקדמו בהדרגה עד הראש. תנועת המפרקים תוודא שהם ימשיכו לפעול בצורה טובה ויתנו לגוף את התנועתיות והגמישות שהוא זקוק לה.
2. הקפידו לאכול מדי יום מזון עשיר בפראנה (כוח חיים) וצמצמו מזונות דלים בפראנה – היכולת להזין את עצמנו בצורה טובה מתחילה מהקניות שאנחנו עושים. לבחור מזון פראני זהו משחק נחמד – הכניסו לעגלת הקניות שלכם רק פריטים בצורתן הטבעית כפי שהם מופיעים בטבע והימנעו ממזונות מעובדים. לדוגמא: קנו אורז ולא פריכיות אורז, תפוחי אדמה ולא תפוצ’יפס, עגבניות ולא קטשופ. לעשות קניות באופן כזה יוודא שבבית יהיו לכם מבחר מזונות עשירים בפראנה במקום מזונות מעובדים ודלים בפראנה.
3. הזינו את החושים שלכם בגירויים המייצרים סטווה בהכרה (בהירות ושקט) – העדיפו הליכה בים על פני צפייה בחדשות, קריאה בתכנים מעוררי השראה על פני צפייה בסדרות. עם הזמן תראו את ההכרה שלכם שוקטת ומתרחבת ואת התכנים שבה משתנים לתכנים נעימים התומכים בקיום.
4. תרגלו מדי יום 5 דקות של מדיטציית מיקוד באובייקט אחד – כשם שילד זקוק לגבולות על מנת לחוש ביטחון ולפעול באופן מיטיב, כך גם ההכרה האנושית זקוקה למבוגר אחראי שיכוון אותה. תרגול מיקוד באובייקט אחד מזכיר לנו מי מחזיק את המושכות ומאפשר להכרה למצוא יציבות ולפעול בצורה טובה להגשמת מטרותינו.
בריאות אינה תוצר של ריפוי מחלות אלא הקפדה על תנאים מתאימים המקדמים בריאות ותומכים בפעילות המערכת האנושית. חשוב לזכור כלל פשוט: רק פעולות שמתמידים בהן באופן יום יומי יעשו השפעה עמוקה על המערכת. פעולות הנעשות מדי פעם יעשו השפעה נקודתית. לכן בתנאים המתאימים לבריאות אנו רוצים להקפיד מדי יום, אולם עם זאת מדי פעם אפשר לוותר על תרגול או לאכול מזונות פחות מועילים, כל עוד זה נעשה באופן נקודתי. כך מצד אחד אנו יכולים לייצר בריאות ומצד שני גם להתפנק.
מאחלת לכולנו שנה של בריאות והגשמה.
מתכון לתזונה בריאה מאת ניה לוין
היום רובנו יודעים לומר שתזונה זה דבר חשוב. כמו שרכב לא יכול לנסוע בלי דלק מתאים, כך הגוף שלנו צריך לקבל אנרגיה וחומרי הזנה מהם הוא נטען ומקיים חיים.
אבל מה אם רוב המזון המוצע לנו, איננו מזון כלל – אולי יש לו צורה יפה וצבע ואפילו ריח וטעמים טובים , אך אין בו דבר הקשור בהזנה. נהפוכו.
ל’מזון’ שלנו (מלבד זה שגדל אצלנו בגינה) כבר לא קיים המבנה האורגני והגיאומטרי שצריך להיות בו כדי שהגוף יוכל לקחת ממנו את מה שמזין אותו (אפילו אם הוא מלא ויטמינים).
בהרבה מה’מזונות’ שלנו אפשר למצוא אפילו רעלים של ממש. די הזוי להבין שאולי הגוף שלנו אינו מקבל הזנה ראויה ושבעצם הוא סובל מתת תזונה. אולי מסיבה זו קיים הרצון לאכול עוד ועוד, ובאותה נשימה מרשים לראות איך הגוף יודע להתמודד עם כל זה ולקיים חיים למרות התנאים הקשים.
המסע שלי בעקבות תזונה והזנה הוביל אותי מסקנה שאוכל בריא ומזין זה בעצם גאומטריה הרמונית. אני שמחה לשתף בשלושת העקרונות החשובים ביותר שמצאתי כמתכון לתזונה בריאה:
1. מלח.
מה שהתרגלנו לקרוא לו מלח (שולחן או גס) הוא בכלל רעל. הוא תוצר לוואי של התעשייה המורכב משני מינרלים בלבד, נתרן וכלור. זה לא משהו שהגוף שלנו אמור לצרוך, והרבה תסמינים של חולי הן תוצר של התגוננות הגוף מפני הרעל הפעיל הזה. מספיק להוריד צריכה שלו וכבר תרגישו יותר טוב.
גוף האדם זקוק לצריכת מלחים ומינרלים כי הוא לא מסוגל או אמור לייצר אותם בעצמו.
במלח הימלאיה (ורוד) ובמלח קלטי, יש יותר מ-80 מינרלים שונים וחשובים להזנה של הגוף, וכשהם באים בצורה של קריסטל (הצורה הטבעית בה הוצאו מהאדמה) הם מחזיקים בתוכם את המבנה הגאומטרי שהגוף צריך וכך הוא יכול לקחת את המינרלים ולעשות בהם שימוש. מלח אמיתי מהווה מוליך רב עוצמה שפותח זרימה אנרגטית, מחזק את המוח ומערכת העצבים ומביא לאיזון.
אומרים שאדם שיצרוך בהקפדה מלח אמיתי במשך שלושה חודשים – הגוף שלו ימצא את הדרך לאיזון, אני יכולה להעיד שזה מרגיש טוב.
2. מים
אנחנו בנויים ממנו ממים ומלח. כששורפים גופה ולאחר שכל המים מתאדים – מה שנשאר הוא האפר שעצם הוא עשוי ממינרלים.
גם המים מכניסים רעלים רבים שלא צריכים להיות שם. בנוסף, הם לא אוהבים צינורות וכיפופים של 90 מעלות כי זה שובר להם את המבנה הגאומטרי החי והכל נופל על הגאומטריה.
מים זה דבר חי – כשהם בריאים הכל בריא וכשהם חולים, הכל חולה.
מים צריכים תנועה על מנת לחזור למבנה חי ובריא והם מושפעים ממה שנמצא לידם ובסביבתם.
אחת הדרכים שמצאתי על מנת להחזיר למים את החיות, היא למזוג מים מהברז בכיור לכד חרס עם מטבע כסף בפנים (אופציה). אחרי כמה שעות מעבירה אותם לכלי נחושת עם קריסטל כלשהו, שם הם עומדים כמה שעות ולבסוף עושה לחיים ושותה. נשמע כמו הרבה עבודה, אבל בסך הכל שווה את זה, משתלב טוב ביום וכיף להיפגש עם המים בכל פעם מחדש. הטעם שלהם משתנה לגמרי, ויש הרבה פחות אבנית בקומקום.
3. תשומת לב
תשומת הלב שלנו היא כלי רב עוצמה שמסוגל להשפיע על דברים עד הרכבם הכימי. כשאנחנו לומדים להשתמש בה נכון, תשומת הלב יכולה להפוך מים חולים לבריאים וכל ארוחה לתרופה עוצמתית.
מאחלת לכולנו להיות הזנה בריאה עבור עולם שלם.
היו בטוב ובתשומת לב.
שנה של דעת
את המכללה הדיגיטלית שלנו כבר הכרתם?
בשנה החולפת הגשמנו חזון ופתחנו את הקמפוס הדיגיטלי של מכללת קדן המציע שפע הרצאות וקורסים למתחילים ולמתקדמים חינמים ובתשלום. בקמפוס הדיגיטלי תוכלו למצוא מלבד מגוון הרצאות בנושאים שונים גם את מגוון הקורסים המתקדמים של גלית לוין: הדרך, סוטרות היוגה של פטנג׳לי, בהגווד גיטה, והשתלמויות למורים בראג׳ה יוגה, יסודות היוגה תרפיה, יסודות הפסיכויוגה ועוד. השנה, במקום לעשות בינג׳ים על סדרות בנטפליקס, עושים בינג׳ על תכנים מעוררי השראה.
לצפייה בקורסי מתחילים, לצפייה בקורסי מתקדמים
שנה טובה, שנה של בחירה ומודעות מאת שאול גתרי
אהימסה סאטיה וסנטושה, מקום טוב להתחיל בו את השינוי בתחילת השנה. היאמות והניאמות מתוך סוטרות היוגה של פטנג’לי משמשות אותנו בתרגולים לטובת ויסות, לימוד והטמעה של שינוי התנהגותי, התבססות בסטווה ובעיקר להעביר אותנו מדרך של פעולה אוטומטית לדרך של בחירה מודעת.
למשל כשנניח תשומת לב על אי-אלימות, (אהימסה) אמת (סאטיה) ושביעות רצון (סאנטושה) נראה דברים שמתרחשים בהכרה ואנחנו בכלל לא במודעות אליהם. נראה אלימות בהכרה ונמצא שהיא חלק מהחיים שלנו מבלי שבחרנו בה, כלפי עצמנו או כלפי האחר במילים, מחשבות או מעשים. נראה שאפשר לבחור לוותר על אלימות שלא לצורך, לבחור לא להמשיך לפעול מתוך תכנים אלימים, ובמקומם למצוא ולהוציא פעולה מועילה.
נמצא שיש להכרה דעה על כל דבר ותמיד יהיה לה מה לומר. נראה שכל כך הרבה מהמילים המוחלפות ביננו לבין הסובבים אותנו הן דעות ולא אמת. פתאום באמת יש מקום לדעות של כולם, מותר לא להסכים זו בסך הכל דעה ואפילו אין צורך להיפגע. אמיתות נראה במקומות בודדים ביומיום. את ההכרה לא מעניינת האמת המוחלטת, לעומת זאת את המודעות היא כן מעניינת, כי זה מפשט את הדברים.
כשנתבונן על שביעות רצון נראה שההכרה מוצפת בחוסר שביעות רצון ויש לה הרבה מה לומר בנושא. אבל שביעות רצון היא כל כך קצרה וחולפת, נבלעת בין התכנים. שנבדוק מה ישאר אם נוותר על חוסר שביעות רצון נראה את השקט שנוצר בהכרה, נראה כמה ניסינו להתאים בכוח את המציאות למה שציפינו או רצינו שנפגוש. עכשיו הכל פשוט כפי שהוא וזה בסדר כי טבע הדברים הוא להיות מה שהם ולא מה שאנחנו מצפים שיהיו.
אם אנחנו רוצים להתחיל להניע שינוי והתפתחות אישית, זו נקודת התחלה פשוטה שמתגמלת בפירות התרגול כבר בימים הראשונים. במהלך התרגול מתפתחת היכולת להבחין בחלקים מההכרה ואנחנו רואים יותר ויותר את המנגנונים שמרכיבים אותה ומניעים את הפעולות האוטומטיות. מרגע שהתחלנו לראות את הדברים שקורים מבלי בהם, יכולת הבחירה חוזרת אלינו. המודעות לדברים מאפשרת לנו לבשבחרנו חור בפעולה מודעת, במקום פעולה אוטומטית/תגובתית. זה עוד צעד בהתפתחות שלנו בדרך היוגה השלמה.
שנה טובה, שנה של בחירה ומודעות.
כל רגע הוא רגע לפעולה מאת זיו שנהב
עוד מילדות מתגבשת אצלנו תפיסה שאם התחלנו לא טוב אז המצב כבר אבוד.
אם השאלה הראשונה במבחן קשה ואנחנו לא יודעים מה לענות- אז נכשלנו במבחן.
אם התחלתי את השבוע עם פיצה ובקבוק יין- אז השבוע כבר לא יהיה בריא ונתחיל דיאטה משבוע הבא.
אם עשינו פדיחה בפגישה הראשונה שלנו עם מישהו – אז הוא כנראה כבר לא יחבב אותנו.
התפיסה הזו פגשה אותי במלוא הדרה כשהייתי בת 24, סטודנטית לתואר עמוס עם המון חרדות ומצב רוח ירוד שבדיוק פרשה מהתואר כי “היא לא עמדה בזה”.
מאותו רגע ראיתי בעיני רוחי איך החיים שלי אבודים פורשת מהתואר, לא מקבלת השכלה, לא מוצאת עבודה מכובדת וכנראה מסתובבת כל חייה עם אות קלון.
אז מסתבר שלא באמת ככה הדברים עובדים.
בדיוק בתקופה הזו פגשתי את הידע דרך העמותה (קדן) והתחלתי ללמוד ולחקור את הטבע האמיתי של החיים ושל עצמי.
בעקבות הלימוד יכולתי לראות בבהירות את החיים שלי, כרצף אינסופי של פעולות שקובעות איך חיי יראו.
ראיתי איך אחרי כל פעולה שעשיתי נוצר רגע נוסף לפעולה חדשה.
כל רגע הוא רגע לפעולה
אחרי שפרשתי מהלימודים, שם כשהייתי מלאה בחרדות ופחדים – היה רגע לעוד פעולה. הייתה הזדמנות להתחיל וללמוד ידע נכון על עצמי ועל חיי, להתחיל לתרגל מיומנויות שתמכו בי ביום יום ולבחור שוב מה הפעולה המתאימה עכשיו.
וככה בכל מקום שבו אני טועה / מועדת / עושה פעולה שלא מועילה איתי – מיד מגיע רגע נוסף לפעולה חדשה.
אז ברוח השנה החדשה וההתחלה הזו שמגיעה אלינו חשוב לי להזכיר- גם אם השנה מתחילה לא כמו שתכננתם, בכל רגע שקשה וגם שסתם לא מסתדר- נזכור שכל רגע הוא רגע לפעולה חדשה
מאחלת לנו שנה שקטה, פורייה ומי ייתן ונבחר פעולות שיטיבו עמנו ויקדמו אותנו.
זיו היא מורה ליוגה וביחד עם ירדן פלגי מנחה את “פעימות” – מפגשי תרגול ושיח בראי היוגה לצעירים בשנות ה 20-30 בחייהם.
שנה של נועם
שנה של שירות, שנה של נועם.
הנועם בדרך היוגה נובע מתוך שירות לא אנוכי. האם שמתם לב שכאשר אתם פועלים באופן מועיל עבור מישהו באופן בלתי נמנע נוצרת שביעות רצון בהכרה? זהו הנועם המגיע מתוך שירות, מתוך הכרה מסופקת המסוגלת להפנות תשומת לב לצרכי העולם שמסביבה ולתת להם מענה. אנו מגשימים את התכלית שלנו בחיים כאשר אנו מועילים. היכולת להועיל אינה מובנת מאליה והיא מעידה על כך שהקיום שלנו נתמך מספיק על מנת שנוכל לתמוך באחריםץ
אני שמחה להזמין אותכם להצטרף אלינו לשנה של שירות ולהצטרף לתוכנית ׳מתמידי לכת קדן׳ המיועדת לאלו מכם העושים שימוש בידע ומבינים את חשיבותו עבורנו ועבור כל אדם על מנת ליצור עתיד וחברה משגשגים. הצטרפו עכשיו למתמידי הלכת של קדן וודאו שתהיה לכם שנה של שירות מועיל. לנו להנגיש ידע מועיל חינמי לכל אדם, באמצעות תרומה חודשית קבועה של 15 ש״ח בחודש בלבד אתם מאפשרים לנו להנגיש ידע מועיל חינמי לכל אדם ונהנים ממגוון הנחות ותכנים מיוחדים המיועדים למתמידים בלבד.
בנוסף, מוזמנים להיות צוות משרת ב׳שער קדן׳ במגוון הפעילויות שלנו או להצטרף לצוות העמותה הנמצא בשירות ומוודא שלכולנו תהיה הזכות למודעות וחופש. מלאו את טופס המתנדבים שלנו והצטרפו לקהילה פועלת ומועילה.
קריאה של תכנים מעוררי השראה מייצרת סטווה בהכרה. הנה כמה המלצות קריאה לשנה החדשה שיעשו לכם לא רק נעים:
טרנספורמציה של ההכרה מאת סיגל ביבר – פרשנות אישית ליוגה סוטרה
היוגה סוטרה שאסף וערך פטנג’לי לפני כאלפיים שנה הינו ספר הוראות המציע ידע שלם על ההכרה האנושית- מרכיביה מטרתה ואופן הפעלתה.
יישום ההנחיות מייצר היכרות עמוקה עם תבניות החשיבה וההתנהגות שלנו, מוביל לטרנספורמציה באיכות ההכרה ופעולתה, ומבטיח תנועה אל עבר חיים טובים יותר מלאי הגשמה עצמית.
הטקסט עתיק היומין קיבל במהלך הדורות אינספור הסברים ופרשנויות. ספר זה, המבוסס על הלימוד הנהיר והנגיש של גלית לוין, הינו פרי עמל של שנות תרגול, למידה והוראה רבות, והוא מבקש להוסיף בהירות ופשטות למדף הספרים של כתבי הסוטרות וכך לתמוך בכל ההולכים בדרך היוגה
המחברת, סיגל ביבר, הינה חברת עמותת קדן וממקימיה. תלמידה נאמנה בדרך היוגה. חיה לאור הידע והתרגול, לומדת, מיישמת ומלמדת באהבה ומסירות.
חמשה עלי כותרת מאת רביד זגדון
ספר ילדים עדין בן 108 עמודים, שנכתב באותיות ובסימני פיסוק שאוהבים להשתולל, האיורים בו לא תחומים בקווים שחורים, הוא אינו עוקב אחר הנוסחה של ״מתח ופיתרון״, אלא מרחף על פני מצבים פנימיים ותאורי טבע, כולל בתוכו תווים לחמישה שירים קצרים וקישורים להאזנה, ונמכר בסכום הננקב על ידי הקונה, בהתאם ליכולת ולנדיבות הלב!
מתוך ההקדמה: הספר מגולל את הרפתקאותיה של ילדה קטנה אשר יצאה לטייל – בכל פעם שזו מוצאת את עצמה בלב ליבה של חוויה הרמונית – מופיע ומתגלה בפניה עלה כותרת מסתורי, עד לרגע המיוחל שבו כל חמשת עלי הכותרת נפגשים.
הספר מחולק לחמישה פרקים, באופן שבו תוכלו לחלוק עם ילדכם/ן וילדתכם/ן פרק אחד לפני השינה לאורך ימות השבוע, מראשון עד חמישי. גם לא אתנגד אם תבחרו לקרוא שוב את כולו בשבת. אבל אולי אחרי שתצאו גם אתם לטייל קצת. מתאים לילדים בגילאי 3 עד 133 וחצי כזה?…
לכל שאלה מוזמנים לכתוב ל