החופש הגדול – שרון פלקון

הקיץ כבר ממש כאן ואיתו מזג האויר הלוהט, הלחות והחופש הגדול.

כשהיינו קטנים, היינו מחכים לתקופה הזאת בכיליון עיניים – הפסקה מהלימודים המתישים, בילוי עם החברים, נסיעות משפחתיות וכל הג’אז הזה.

כעת, כשאנחנו אנשים בוגרים, חלקנו עם משפחות וילדים, החופש הגדול יכול בקלות להפוך לכל מה שהפוך מכך. הילדים מיצו את הקייטנות ומוצאים את עצמם מעט משועממים ואנחנו מוצאים את עצמנו במקרה הטוב בחופשה משפחתית ובמקרה הפחות טוב מחפשים נואשות אחר אטרקציות כאלו ואחרות כדי “למלא” את הימים בפעילויות שהן לא בהייה מול מסכים.

ראשית ולפני הכל חשוב לעשות שלום פנימי עם עצמנו. כזה שמבין שלא תמיד התנאים שעומדים לרשותנו הם אידאליים, ולפעמים הפער בין המצוי לרצוי הוא גדול. במיוחד בתקופה כזו בה המציאות בחוץ לא יציבה. חלקנו כבר תקופה ארוכה לא גרים בבית שלנו ומנסים לשדר יציבות עבור הילדים שלנו, לחלקנו יש קרובים שמגויסים ללחימה ומנסים לנהל שגרת חיים “נורמלית” ומה לא.

השלום הפנימי שנדרש כאן הוא ההבנה שאנחנו מנסים לעשות את הכי טוב שלנו ולשחרר את הזהות הכוזבת של אידיאל מסוים שיושב אצלנו במערכת למי/מה אנחנו “אמורים להיות”.

אז דיבורים מועילים זה חשוב, אבל כתלמידים שהולכים בדרך אנחנו יודעים שהם לא מה שיעצבו את המציאות שלנו. אז מה כן? מעשים.

אחרי שראינו וחווינו את העולם החיצון משתנה בכל רגע נתון – כעת זה הזמן לקחת שליטה על מה שכן ביכולנו לשנות וזה את הבחירה היכן לשים את תשומת הלב שלנו. בכדי להיות אשפים בכך, כדאי לנו לעשות מספר פעולות יומיומיות שיחזקו את יחסי הכוחות ביננו לבין עצמנו. תקראו לזה איך שנוח לכם, מודעות והכרה, פורושה ופרקריטי וכו’.

בין אם אתם נמצאים במלונית זמנית, בבית שלכם או בחופשה ביוון – תפנו לעצמכם חמש דקות ביום לישיבה ומקדו את תשומת הלב שלכם על הנשימה. במידה ואתם זקוקים להנחיה חיצונית, תוכלו להתחבר לערוץ של קדן ביוטיוב ולמצוא שם תרגולים פשוטים ומועילים.

אל תחפשו נוחות ותיקחו בחשבון שלרוב ההכרה שלכם תנסה למשוך אתכם בחזרה למיטה או אם יבוא לה להתחכם היא תספר לכם כל מיני סיפורים שהתוכן המשותף להם הוא למה אין לכם את החמש דקות האלו לתרגול. זהירות ספוילר…יהיו ימים שתצליחו לשבת ברצף ותהיו מאוד שמחים על כך ותרגישו בטוחים ויציבים ואז בצורה ערמומית ההכרה שסה”כ רוצה לעשות לכם נעים תנסה לתבוע את מקומה כשליטה.

ה”הצלחה” היא ההבנה של טבע ההכרה שלנו, שתמיד תחפש לדחות את ה”לא נעים” ולמשוך אלינו את ה”נעים”. היכולת לפנות לעצמנו יום יום את חמש הדקות הללו לתחזק את מערכת היחסים בינה לביננו היא זאת שתייצר את היציבות.

יציבות מול בן הזוג שלא הוריד את הקרש באסלה, יציבות מול הילדים שלנו שמבקשים בפעם האחרונה להיום לשחק בסלולרי שלהם, או יציבות מול שני התלמידים היחידים שהגיעו לתרגל איתנו הבוקר.

המשמעות איננה משנה אלא המהות, ולכן כשנמצא את היציבות בתוכנו ולא משנה מול איזו סיטואציה נעמוד – הראייה שלנו תהיה בהירה ואחריה תבוא גם הפעולה המודעת.

הסדר האידיאלי לשגרת מיטיבה שמוזכרת גם בשמונת אברי היוגה הוא ראשית כל תרגול אסאנה. גם כאן, תיאום הציפיות שלנו מול עצמנו הוא מאוד חשוב ולא תמיד הכרחי לתרגל שעה/שעה וחצי של האטה יוגה. לרוב יספיק לגוף שלנו לייצר תנועה עדינה והדרגתית. התייחסו אל הגוף שלכם כמו אל כלי נגינה שצריך לכוון לפני כל שימוש בו.

סירקו את הגוף בדמיונכם מכף רגל ועד ראש ובעיקר את מפרקי הגוף ובדקו לאיזה כיוון נע כל מפרק. התחילו להניע את המפרק הרצוי בכיוון שבו הוא נע בחופשיות, מתנועות קטנות ואז בהדרגתיות אפשר להגדיל את הטווח אם זה מתאים ואז עברו למפרק הבא. עכשיו כשהגוף שלכם “חם” והמעברים בגוף פתוחים יותר נכנס שלב ויסות הנשימה – פראניאמה. איזה סוג של תרגול רצוי? תלוי במצב הגוף וההכרה שלכם. זכרו כי שני תרגולים אלו, תפקידם לסייע בהשקטת גלי ההכרה ולהכין אתכם לשלב המדיטטיבי ולכן היו כנים עם עצמכם לכמה זמן באמת אתם זקוקים על מנת לקיים לתמוך בכך.

לסיום, המדיטציה. אם אתם קצרים בזמן, מינימום של חמש דקות של מיקוד באוביקט אחד יספיקו ובמידה ויש לכם זמן נוסף תוכלו לבחור להרחיב את התרגול למיינדפולנס, חקירה אנליטית או מה שנראה לכם תומך לאותו הבוקר. 

לא משנה אם היא ארכה 5 דק׳ או 30 דק׳ – הקדישו כמה רגעים ודמיינו את היום שלכם, את האנשים/מצבים שאתם עומדים לפגוש. ולא לשכוח לסיים בהודיה – הודיה לעצמכם שבחרתם שוב לדאוג לתחזוקה של המערכת שלכם, הודיה לקרובים ולאהובים שלכם שתומכים ונתמכים בקיום שלכם ואת פירות התרגול הקדישו לכל היצורים הברואים למען שחרורם מסבל.

זהו החופש הגדול.

פוסטים דומים

כתיבת תגובה