התחלות קלות
ללמוד איך לעשות מדיטציה, מיינדפולנס ויוגה
והכל בקלות!
כאן תוכלו למצוא שפע של תכנים חינמים העוסקים בתחומים שונים כגון: יוגה, יוגה תרפיה, מדיטציה, מיינדפולנס, פילוסופיה של היוגה, בריאות פיזית ונפשית, מודעות עצמית והתפתחות אישית.
כחלק מהשאיפה של גלית לוין ומכללת קדן לחלוק ידע מיטיב עם כל אדם, מוגשות לכם שפע הרצאות מוקלטות ומצולמות הלקוחות מתוך קורסים, סדנאות וריטריטים בתחומי היוגה והמדיטציה שגלית העבירה לאורך השנים.
לנוחותכם כמה המלצות האזנה וצפייה:
רוצים ללמוד איך לעשות מדיטציה? תוכלו להיעזר ב’לקט מדיטציות מודרכות
אם ברצונכם להעמיק בהתפתחות אישית ולהביא שינוי לחייכם סדנת ‘המהפכה השקטה’ היא בדיוק בשבילכם.
מי שמתמודד עם חרדות, דיכאון ושאר רגשות מאתגרים ימצא ידע מועיל בלימוד מעורר ההשראה על ‘נפלאות ההכרה’, ‘נפלאות החרדה’ ו’תמיכה רגשית’.
למי זקוק למעט עזרה בניהול מערכות יחסים מוזמן להאזין ל’מערכות יחסים בראי היוגה’.
מי שמעוניין להכיר את הפילוסופיה של היוגה ימצא ‘מבוא לבהגווד גיטה’ ואת ‘דרך היוגה השלמה’ כפי שמוצגת בסוטרות היוגה של פטנג’לי.
ולבסוף, מי שמחפש את הדרך לבריאות ומעוניין להבין יותר מהי יוגה תרפיה, ימצא ‘הכל על יוגה תרפיה’ ואת ‘נפלאות הבריאות’.
שיעורים לזמן משבר
מדיטציה והתפתחות אישית
יוגה ויוגה תרפיה
בריאות נפשית ופיסית
כמה הנחיות בסיסיות שכדאי לדעת לפני שניגשים לעשות מדיטציה ויוגה
אסאנה – איך לשבת כשעושים מדיטציה? בדרך היוגה השלמה האסאנה איננה תנוחה של תרגול פיסי כפי שאנחנו מכירים משיעורי האטה יוגה אלא תנוחת הישיבה שבה אנחנו הולכים לתרגל מדיטציה. על האסאנה, הישיבה, להיות יציבה ונינוחה, זו הדרישה היחידה מהישיבה. צורת הישיבה לא משנה. לכן, לפני שאתם מתחילים לתרגל את המדיטציות המופיעות כאן הקפידו למצוא מנח נוח לתרגול – אפשר לשבת על כסא, אפשר לשבת על כרית, אפשר אפילו לשכב פרקדן על ספה. כל תנוחה נוחה שאתם יכולים לשבת בה ביציבות למשך כל זמן התרגול תהיה אסאנה המתאימה לתרגול המדיטציה
פראניאמה – איך לנשום כשעושים מדיטציה? כולנו מכירים פראניאמות, תרגילי נשימה מתוך שיעורי ההאטה יוגה, בהם אנחנו משנים את דפוס הנשימה הרגיל ומייצרים אפקטים שונים על הפראנה, האנרגיה בגוף. עם זאת, הפראניאמה בדךך היוגה השלמה אינה שינוי של דפוס הנשימה הרגיל, אלא רק הוידוא שהנשימה מעודנת ורכה ומתנהלת בקצב הטבעי שלה. לפני שאתם ניגשים לעשות מדיטציה קחו כמה רגעים ואפשרו לנשימה להירגע מתוך זה שכעת אתם יושבים במנוחה ללא תנועה. אם תמתינו בסבלנות תראו כיצד הנשימה נרגעת עד שהיא מוצאת קצב טבעי שמתאים לה – היא לא צריכה להיות ארוכה במיוחד, לא חשוב איפה היא מתנהלת ואיך היא מתחילה ומסתיימת. הדבר היחיד שרלוונטי הוא שהנשימה תהיה טבעית, רכה ועדינה כך שהיא תאפשר לנו לגשת לתרגול המדיטציה ללא הפרעות
דהרנה – במה להתרכז כשעושים מדיטציה? דהרנה היא ההכוונה של תשומת הלב לאובייקט אחד. זהו למעשה הלב של תרגול המדיטציה. עם זאת, מתרגלים רבים לא ממש יודעים מה לעשות על מנת להתמקד כשהם ניגשים לעשות מדיטציה ולכן מן הראוי להרחיב רגע על הרעיון של איך יוצרים מיקוד כשמתרגלים מדיטציה. הדבר הראשון שיש להבין הוא שהמיקוד אינו הפסקת המחשבות, הרגשות וכל הפעילות המנטלית של ההכרה כפי שמתרגלים רבים מנסים לעשות. בתרגול המדיטציה אין צורך להפסיק או לעצור מחשבות או לרוקן את ההכרה מכל התכנים שלה. זה לא הכרחי וגם בלתי אפשרי. הרעיון העומד בבסיס הדהרנה הוא מיקוד תשומת הלב באובייקט אחד ואי הפניית תשומת הלב לתכנים של ההכרה או לאובייקטים אחרים. בתרגול המדיטציה אנחנו כלל לא מתעסקים עם התכנים של ההכרה, לא מנסים להפסיק אותם, לרוקן אותם או לחקור אותם, באיזשהו אופן אנחנו פשוט מתעלמים מהם. כל פעם שתוכן הכרה – מחשבה, רגש, רעיון, דיבור פנימי, מושכים את תשומת הלב שלנו מאובייקט המיקוד שלנו, הדבר היחיד שאנחנו צריכים לעשות הוא להסיט את תשומת הלב מתוכן ההכרה חזרה אל אובייקט המיקוד. כך שההנחיה לאיך לעשות מדיטציה בצורה מדויקת היא פשוט לא להתעסק עם התכנים של ההכרה ורק להקפיד להחזיר כל פעם מחדש את תשומת הלב לאובייקט המיקוד עליו אנו עושים מדיטציה.
כמה הסברים לגבי טכניקות המדיטציה השונות
מדיטציית מיקוד באובייקט אחד – בטכניקה זו המטרה היא לפתח את השליטה על תשומת הלב וללמוד להפעיל את ההכרה באופן יזום על אף מנגנון הפעולה האוטומטי שלה. ההנחיות לתרגול המדיטציה הן לבחור אובייקט אחד להתמקדות, להחזיק עליו את תשומת הלב כמה שאפשר, וכל פעם שתשומת הלב נודדת לאובייקט אחר בין אם חיצוני או פנימי להחזיר אותה בעדינות לאובייקט המיקוד. לטכניקה זו שימושים רבים בחיי היום יום כמו למשל שיפור יכולות מיקוד וריכוז לצד היותה חלק חשוב בדרך היוגה השלמה.
מדיטצית מיינדפולנס – טכניקת המדיטציה מיינדפולנס מומלצת לתרגול אחרי שפיתחנו את יכולת השליטה בתשומת הלב באמצעות תרגול מיקוד באובייקט אחד. במדיטציית מיינדפולנס אנו לומדים להחזיק מודעות רחבה ויציבה מול כל אובייקט שמגיע בין אם הוא חיצוני או פנימי ולאפשר לאובייקטים להופיע ולהיעלם מבלי להגיב ולפעול לפיהם. טכניקת המיינדפולנס משמשת ביום יום לפיתוח ערות למתרחש ויציבות מול שינויי ואתגרי החיים וכן מהווה חלק חשוב בדרך היוגה השלמה כאמצעי לרכישת ידע מבחין בין טבע ההכרה לטבע המודעות.
מדיטציה אנליטית – מדיטציה אנליטית משמשת בעיקר לתהליך השלם של היוגה כאמצעי לרכישת ידע מבחין בין טבע המודעות לטבע ההכרה, כמו גם כלי לחקירת טבע עולם התופעות, תפקודי ההכרה השונים, תכלית הקיום ועוד. במדיטציה אנליטית אנו מקבלים הנחיות המדריכות אותנו לבצע חקירה דרך התבוננות נטולת רשמים על האובייקטים השונים.
לא בטוחים מה מתאים לכם ללמוד? צרו עמנו קשר ונשמח לסייע.
יש לכם שאלות על משהו שלמדתם? רוצים לדבר עם מתרגלים נוספים ההולכים בדרך? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק ‘קהילת קדן משתפים בידע’ שם תוכלו לשתף ברשמים, לשאול שאלות ולקבל תשובות מצוות המורים שלנו ושלל המתרגלים, ולהתחבר לקהילה שפועלת לקידום קיום, דעת ונועם.
כבר למדתם איך לעשות מדיטציה, הבנתם את עיקרי הדרך ואתם מעוניינים להעמיק בתרגול ובלימוד? מוזמנים להתקדם ל’קורסים למעמיקים‘. מגוון קורסי העמקה למתרגלים רציניים.